A mesterséges intelligencia koalíció tagja lett a 4iG Nyrt.

Magyarország egyik vezető IT vállalataként csatlakozott a 4iG Nyrt. az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrehozott Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció). A szakmai fórum együttműködési lehetőséget biztosít a fejlődési irányok meghatározásában az MI fejlesztők és felhasználók, azaz a piaci és az állami szereplők, valamint az akadémiai szféra és a szakmai szervezetek számára. A 4iG stratégiai célja, hogy a jövőben nagyobb súllyal vegyen részt mesterséges intelligencia alapú rendszerek és szolgáltatások fejlesztési irányainak meghatározásában olyan területeken – pl. agrárium, vagy közigazgatási informatikai rendszerek – ahol a társaság már jelentős referenciákkal és tapasztalatokkal is rendelkezik. A vállalat ezért minden olyan kezdeményezést aktívan támogat, amelyek hozzájárulhatnak a digitális fejlődés területein Magyarország régiós vezető szerepének megerősítéséhez.

Forrás: Wise Advisory Group2020. 02. 18. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többrétű kutatás-fejlesztési projektjei révén a 4iG jelentős tudásbázissal rendelkezik a mesterséges intelligencia hétköznapi alkalmazásában. Ennek a folyamatosan megújuló képességnek köszönhetően a társaság a piacon megszerezhető MI-termékekből saját hozzáadott értékkel állít elő alkalmazásokat, szolgáltatásokat. A partnerek ezt a többlettudást kapják meg, amikor a 4iG egyedi igényekre szabott, komplex informatikai megoldásokat fejleszt számukra. Az IT-nagyvállalat érdekelt a Magyarországi MI Koalíció eredményes működésében, ezért a szervezet céljainak megvalósítását elkötelezetten támogatja.

– Ma egy ország gazdaságának fejlődését nem elsősorban a munkaerő ára, hanem sokkal inkább a dolgozók tudása határozza meg. Egy-egy gyár telepítésénél is egyre fontosabb szempont a leendő munkavállalók mesterséges intelligenciával, gépi tanulással és a többi digitális szolgáltatással kapcsolatos képzettsége. A modern befektetőknek a mesterséges intelligencia összességében nagyobb költségmegtakarítást eredményez, mint az olcsó munkaerő. – mondta Farkas Péter, a 4iG Nyrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

– Magyarországon már egyre több vállalat, köztük a kisebbek is felismerik, milyen fontos lehetőségeket nyit meg a mesterséges intelligencia alkalmazása, amellyel hatékony és gyorsan megtérülő szolgáltatásokra támaszkodhatnak a jövőjüket építő vállalkozások. – hangsúlyozta a szakember.

A Magyarországi MI Koalíció Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére, 78 nemzetközi és hazai cég, továbbá egyetemek, kutatóintézetek, szakmai, valamint közigazgatási szervezetek részvételével alakult meg 2018 őszén. Az MI koalíció működését a Digitális Jólét Program (DJP) biztosítja. Szakmai tevékenysége jelenleg 6 munkacsoportban folyik, ezek közül a 4iG jelenleg a Digitális Agrár Stratégia csoportban a legaktívabb. A Koalíció tagjainak elsődleges szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait, kereteit. A szervezet állandó szakmai- és együttműködési fórumot teremt mind a fejlesztői, mind pedig a felhasználói oldal – piaci és állami szereplők, akadémiai szféra, szakmai szervezetek – képviselőinek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.