A Művészetek Völgye csatlakozott a balatoni kerékpáros fejlesztésekhez

A Művészetek Völgye is csatlakozott a Balaton-környéki kerékpáros fejlesztésekhez. A fesztiválra ellátogatók a BringaVölgy-Tekerő Programok keretében idén először olyan vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a környék tájaival, amelyek egyike a jövő évi Giro d'Italia magyarországi útvonalát is érinti.

Forrás: MTI2019. 07. 22. 17:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hétfőn a kapolcsi sajtóbeszélgetésen emlékeztetett arra, hogy kétmilliárd forint uniós támogatást fordíthatnak a magyarországi kerékpáros szolgáltatások fejlesztésére, és mivel a Balaton környékén bringáznak a legtöbben, ezért úgy döntöttek, hogy ebből 1,2 milliárdot ebben régióban használnak fel.

A kormánybiztos hozzátette: a programot a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) szakmai koordinálásával valósítják meg.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke kifejtette, hogy a Balatonbike 365 Program a Balaton Kiemelt Turisztikai Fejlesztési Térség közel 180 települését érinti. Véleménye szerint rengeteg turisztikai látványosság található a vidéken, csak ezek jelenleg nincsenek hálózatba kapcsolva, pedig ez lenne szükséges ahhoz, hogy ne csak a tóparti települések vállalkozói részesüljenek a fejlesztések előnyeiből, hanem a hátországi falvakéi is.

„Rengeteg, önmagában csekély vonzerőt képviselő látványosság található a környéken, amelyek egy-egy ajánlott kerékpártúra-útvonalra felfűzve új attrakciókat hozhatnak létre. Ebben az esetben nemcsak azok jönnének el ide, akik amúgy is bringáznak, hanem elvileg bárki, aki a Balatonnál tölti a szabadságát, és rávehető fél-, egy- vagy kétnapos kerékpáros programra” – hangsúlyozta Princzinger Péter, aki úgy látja, a fejlesztésekkel teljes tavaszi és őszi szezont is ki lehetne alakítani ebben a térségben.

Révész Máriusz arra is felhívta a figyelmet, hogy a 2020-as olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia harmadik magyarországi etapja érinteni fogja a Káli-medencét, és a Művészetek Völgye keretében szervezett kerékpártúrák egyik szakasza közös útvonalon halad majd a Giróével, ezért a két esemény erősítheti egymást.

Ezt követően Révész Máriusz és Princzinger Péter részt vett a BringaVölgy – Tekerő Program hétfői túráján, amely Kapolcsról Nagyvázsonyba tartott, majd Öcs és Vigántpetend érintésével ért vissza Kapolcsra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.