Meghatározó gyógyszergyár és logisztikai cég egyesíti erőit

A Teva Gyógyszergyár Zrt. a Gödöllőn eddig maga által folytatott logisztikai tevékenységét előreláthatóan 2021 elejétől egy külső szolgáltató, a UPS Healthcare Hungary Zrt. bevonásával fogja végezni a logisztikai cég budaörsi telephelyén, a változás nem befolyásolja a folyamatos gyógyszerellátást – értesült csütörtökön az MTI.

Forrás: MTI2020. 06. 25. 15:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben felidézték: a Teva korábban már döntött arról, hogy optimalizálja magyarországi gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységét. Első lépésként 2018-tól a társaság a saját és a licenctermékeinek forgalmazására korlátozta nagykereskedelmi tevékenységét. Ebbe a folyamatba illeszkedik a logisztikai tevékenység átalakítását érintő lépés.

Hangsúlyozták, hogy folyamatos kapcsolatban vannak az illetékes kormányzati szervekkel és hivatalokkal, valamint más piaci szereplőkkel, hogy biztosítsák nagykereskedelmi tevékenységük zavartalan működését és tájékoztassák az érintetteket a változásokról. Emellett maradéktalanul eleget tesznek tenderkötelezettségeiknek és folytatják a kórházak közvetlen ellátását. A logisztikai tevékenység átalakítása nem érinti a gyógyszergyártó más magyarországi egységeit Debrecenben, Budapesten és Sajóbábonyban.

Fotó: Pexels.com

A tervezett átalakítás mintegy ötven gödöllői munkahelyet érinthet. A tájékoztatás szerint a vállalat arra törekszik, hogy a további működéshez szükséges munkavállalókat megtartsa, és cégen belül máshol tovább foglalkoztassa.

A helyi vezetés határozott tervvel rendelkezik, amely továbbra is biztosítja a vállalat sikeres működését Magyarországon – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.