Arcmaszkban utazhatnak a repülőkön

Magyar Nemzet
2020. 05. 04. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigorította eddigi higiéniai szabályzatát repülőgépein a Wizz Air, a májustól érvényes intézkedések az újrainduló járatok utasait és a személyzet egészségét védik – közölte a légicég. Eszerint biztosítják a fizikai távolságtartást a be- és kiszállás során, illetve az eddiginél is nagyobb tisztaságot a gépek fedélzetén. Javasolják az internetes utasfelvételt és a kiegészítő szolgáltatások online megvásárlását, beleértve az extra poggyászt is, hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a légikikötőben.

Emellett ajánlják az érintésmentes vásárlás, az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés lehetőségeit is. A repülőkön alkalmazott HEPA-szűrők hatékonyan szűrik a vírusokat, baktériu­mokat, májustól viszont a Wizz Air személyzetének és az utasoknak arcmaszkot is kötelező viselniük az utazás teljes időtartama alatt.

Minden utas kap fertőtlenítő törlőkendőt és még a fedélzeti magazinokat is eltávolították az üléstartókból a nagyobb higiénia érdekében. A nem telített járatokon az utasok egymástól messzebb ültetésével is a távolságtartást segítik elő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.