Átadták a kerékpáros központot Letenyén

A horvát-magyar Happy Bike program keretében kerékpáros központot adtak át szerdán Letenyén.

Forrás: MTI2019. 06. 26. 17:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határon átnyúló együttműködési program kertében Letenye, valamint a horvátországi Perlak (Prelog) és Ludbreg település több mint 866 ezer euró pályázati támogatást nyert el, amelyből Letenye 414,5 ezer eurót meghaladó támogatási forrást kapott – mondta el Farkas Szilárd, Letenye polgármestere az MTI-nek.

Hozzátette: a projekt célja, hogy a Magyarországról (Letenyéről) induló turisták a horvátországi Perlak (Prelog) és Ludbreg települések érintésével egy körtúrát tehessenek meg a térségben.

A Letenyén, több mint 80 millió forint ráfordítással kialakított kerékpáros centrum pihenőhelyként szolgál. A régi, funkcióját vesztett művelődési házat és a romos melléképületet felújították, így a szerdán átadott kerékpáros centrum már teljes felszereltséggel várja a turistákat: lehetőség nyílik pihenésre, zuhanyzásra, főzésre. Az udvaron zárt, fedett kerékpártárolókat alakítottak ki, és a biciklik karbantartását és javítását is biztosítani tudják.

Letenyén és környékén pihenőhelyeket, infopontokat alakítottak ki, a kerékpározható útvonalak mentén információs táblákat helyeztek el. A tanösvényen táblák jelzik, hogy mely útvonalakat ajánlják a turistáknak, a városban elhelyezett információs táblák pedig Letenye történetét, a város nevezetességeit, a Mura élővilágát mutatják be.

A projekt keretében a horvátországi Prelog külterületén, Oporavecben egy kisebb kerékpáros központot alakítottak ki, Ludbreg környékén pedig új kerékpárút épült. A turisták és a helyi lakosok így a Letenye, Prelog és Ludbreg közötti útvonalon már csaknem 100 kilométeres szakaszon kerékpározhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.