Áttekintették a magyar gazdaság és társadalom fejlődési irányait

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén Kövér László egyetértett azokkal a demográfiai felvetésekkel, amelyek szerint a gyermekvállalásnál nem csak az anyagi motivációk a döntőek.

Forrás: MTI2019. 11. 08. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gazdaság és társadalom fejlődési irányait, az elmúlt években tapasztalt GDP-növekedés hátterében lejátszódó folyamatokat, valamint Magyarország 2020-2025-ös nemzetközi fejlesztési stratégiáját tekintették át a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) pénteki ülésén Budapesten.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az NFFT elnöke az ülésen egyetértett azokkal a demográfiai kérdésekkel összefüggő felvetésekkel, amelyek szerint a gyermekvállalásnál nem csak az anyagi motivációk a döntőek.

A házelnök elmondta: „ha nem tudjuk beleilleszteni a gazdaság logikájába a társadalom újratermelődését és nem vagyunk képesek ezt valamilyen módon az emberek gondolkodásába is beleilleszteni akkor vesztett ügyünk van”, ezt a fordulatot pedig az anyagiak önmagukban nem idézik elő. Ugyanis, mint fogalmazott: „ha valóban lenne összefüggés az anyagi támogatás és a gyermekvállalás között, akkor nem a legszegényebb országokban lenne a legmagasabb a gyermekvállalási hajlandóság.”

Kövér László kiemelte, Magyarországon olyan helyzetet kell teremteni, hogy anyagilag is jobban járjon a 3-4 gyermeket vállaló szülő, mint az, aki csak egy vagy két gyereket vállal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.