Az Agrárminisztérium igyekszik rugalmasságot biztosítani a gazdáknak

A cél az, hogy a gazdák minél gyorsabban és zökkenőmentesebben jussanak hozzá a tavaszi munkálatokhoz szükséges forrásokhoz – mondta Nagy István.

Forrás: MTI2020. 03. 26. 10:47
NAGY Istvn
Szeged, 2020. február 18. Nagy István agrárminiszter beszédet mond a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. vetõmagüzemének alapkõletétele elõtt a cég központi telephelyén, Szegeden 2020. február 18-án. A kft. 300 millió forintos beruházással építi meg üzemét, a fejlesztésnek köszönhetõen tíz év alatt ötszörösére nõhet a cég exportja. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Agrárminisztérium igyekszik rugalmasságot biztosítani a gazdáknak, hogy a határidőig mindannyian le tudják adni a 2020-as támogatási időszakot megalapozó igényléseket – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Emlékeztetett, a 2019. évi kérelmekhez kapcsolódóan a területalapú közvetlen támogatások és az átmeneti nemzeti támogatások keretében már 347 milliárd forint támogatáshoz jutottak hozzá a gazdák.

Mint mondta, a helyzetre való tekintettel újabb 122 milliárd forint kifizetésére számíthatnak a magyar mezőgazdasági termelők a tavalyi kérelmeikhez kapcsolódóan. A kifizetések az agrár-környezetgazdálkodás, illetve az ökológiai gazdálkodás terén kezdődnek el, majd április elejétől a területalapú, a zöldítés után járó és a termeléshez köthető támogatások kifizetésére is sor kerül.

A cél az, hogy a gazdák minél gyorsabban és zökkenőmentesebben jussanak hozzá a tavaszi munkálatokhoz szükséges forrásokhoz – mondta az agrárminiszter, hozzátéve, hogy az előrehozott kifizetés több mint 100 ezer gazdát érint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.