Az Egyesült Államok szigorított a mobilcég elleni szankciókon

Mostantól csak a már működő hálózatok karbantartásához lesz elérhető az amerikai technológia.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 17. 17:05
A Huawei company logo is seen at CES Asia 2019 in Shanghai
Az amerikai adminisztráció 2019 májusában léptette életbe a Huawei elleni szankciókat, most szigorított is Fotó: REUTERS/Aly Song
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A washingtoni kormányzat a Huawei újabb érdekeltségeit helyezte tiltólistára annak érdekében, hogy megnehezítse a kínai távközlésiberendezés-gyártó konszern hozzáférését amerikai technológiákhoz – jelentette be a washingtoni külügyminisztérium és a kereskedelmi minisztérium a honlapján.

Az amerikai adminisztráció 2019 májusában léptette életbe a Huawei elleni szankciókat, most szigorított is
Fotó: REUTERS/Aly Song

Az indoklás szerint az amerikai adminisztráció attól tart, hogy érdekeltségei révén a cég meg tudja kerülni a korábban életbe léptetett korlátozásokat, és így hozzá tud férni olyan érzékeny technológiákhoz, mint amilyeneket egyes távközlési berendezésekben használt integrált áramkörök képviselnek. A korlátozások kiterjesztésének bejelentése egybeesik a korábbi korlátozások alóli ideiglenes felmentés határidejének lejártával.

Mostantól a Huawei számára csak a már működő hálózatok karbantartásához szükséges amerikai technológia lesz elérhető.

Az amerikai adminisztráció 2019 májusában léptette életbe a nagyvállalat elleni szankciókat, amelyek egyebek között az amerikai vállalatok számára külön engedélyhez kötötték a kínai vállalattal fenntartott kereskedelmi és üzleti kapcsolatokat. Egyes területeken azonban felfüggesztették a szankciók érvényesítését elsősorban amiatt, mert számos regionális amerikai távközlési szolgáltató hálózatában a kínai vállalat berendezéseit is üzemelteti.

A feketelistára hétfőn felvett érdekeltségek között szerepel a Huawei Technologies Düsseldorf és a Huawei OpenLab München vállalat is a német dpa hírügynökség beszámolója szerint.

Előbbi ugyanakkor a tavalyi eredménye alapján a Fortune Global 500-as listáján 12 helyet lépett előre az amerikai szankciók ellenére, és 49-dikként bekerült a világ legnagyobb 50 vállalata közé.

Így az idén az első alkalommal kapott helyet a legnagyobb 50, és negyedszerre a legnagyobb 100 vállalat között a Fortune magazin listáján.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.