Az emberi élet védelme is hangsúlyt kapott a költségvetésben

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdaság növekedése visszatérjen a járvány előtti szintre.

2020. 07. 03. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A jövő évi költségvetés azokra a legfontosabb feladatokra fókuszál, amelyek a legnagyobb kihívást jelentik a következő időszakban – mondta a Magyar Nemzetnek Novoszáth Péter annak kapcsán, hogy az Országgyűlés ma elfogadta a 2021-es büdzsét. A közgazdász ezek közül kiemelte a járvánnyal összefüggő kiadásokat, amelyekre kellő fedezetet ad a büdzsé.

– Előremutató, hogy az egészségügy, az emberi élet védelme kellő hangsúllyal szerepel a törvényben, amely mindez mellett a gazdaság élénkítését, a munkahelyek megtartását, illetve az új munkahelyek megteremtését is előtérbe helyezi – magyarázta a szakértő. Novoszáth Péter szerint ez azt is mutatja, hogy a kormány nem átmeneti évként tekint a 2021-es esztendőre, hanem mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdaság növekedése visszatérjen a járvány előtti szintre.

– A számokból az is kiolvasható, hogy az emberek biztonságérzetének erősítése is fontos a kormánynak – folytatta. – Uniós szinten továbbra is az egyik legnagyobb mértékű az a támogatás, amelyet a kabinet jövőre a családoknak ad. Prioritás marad a gyermekvállalás anyagi hátterének biztosítása, ezt segíti az óvodai és bölcsődei férőhelyek növelése is, amelyre szintén jut pénz a következő esztendőben. A társadalom biztonságérzetét erősíti a nyugdíjasok megbecsülése, ezért üdvözlendő a 13. havi nyugdíj visszavezetése – sorolta a szakértő. Novoszáth Péter kedvezőnek tartja, hogy fennmarad a lakásépítések ösztönzése, ezt támogatja a kedvezményes áfa igénybevételének lehetősége az úgynevezett rozsdaövezetekben.

A közgazdász végezetül rámutatott arra is, hogy a 2021-es költségvetés fenntartja az államháztartás pénzügyi egyensúlyát, tehát a kormány ragaszkodik a fegyelmezett gazdálkodáshoz, nem engedi el a gyeplőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.