Az igazmondó Varju László és a lassú reakcióidő

„A pánikkormány tehetetlenségében csak kapkodni, büntetni és kárt okozni tud, semmi máshoz nem ért” – állította minapi közleményében a DK-s Varju László. Igaza volt, csak miért várt tizenkét évet ennek rögzítésével?

Jakubász Tamás
2020. 11. 18. 6:44
VARJU Lszl
Budapest, 2020. november 3. Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményt adott ki a minap a Demokratikus Koalíció, személy szerint Varju László. A képviselő rosszallotta, hogy Parragh László, az iparkamara elnöke adócsökkentési javaslatokat fogalmazott meg, ráadásul olyanokat, amelyek az önkormányzatok adóügyeit érintenék. Ha csak ennyi lenne a Varju-nyilatkozat, nem is igen kellene rá sok szót vesztegetni, egy lenne a megannyi témába vágó vélemény közül. De a Gyurcsány-párt embere nem állt meg a kamaránál és a közteherviselés kérdésénél: egy balkanyar után, minden átmenet nélkül szapulni kezdte a kormányt, szerinte ugyanis a kabinet csak pánikol, tehetetlenségében csupán kapkodni, büntetni és kárt okozni tud, semmi máshoz nem ért.

A helyzet az, hogy Varju László fején találta a szöget, százszázalékos pontossággal jellemezte a kormányt – csak nem a mostanit, hanem a tizenkét évvel ezelőttit. Azt, amelyik válságidőben, 2008-ban és 2009-ben brutális adóemeléseket hajtott végre, csökkentette sok millió ember juttatását, és a megszorításokkal meg akart büntetni mindenkit, aki legálisan dolgozott. Azt a kormányt, amelyet Varju mostani főnöke, Gyurcsány Ferenc, majd az általa kiválasztott stróman, Bajnai Gordon vezetett.

Varju végre kimondta az igazságot. Kár, hogy várt vele tizenkét évet.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.