Az uniós lakossági és kkv-hitelekre is kiterjed a törlesztési moratórium

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a hazai vállalkozások érdekében a hitelezési tevékenységének teljes spektrumára kiterjeszti a hiteltörlesztési moratóriumot.

Magyar Nemzet
2020. 03. 20. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a hazai vállalkozások érdekében a hitelezési tevékenységének teljes spektrumára kiterjeszti a hiteltörlesztési moratóriumot. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az MFB saját forrású hiteltermékei mellett az európai uniós pénzügyi eszközökből, a pénzügyi közvetítőkön (MFB Pontokon) keresztül nyújtott hitelek esetében sem kell – a kormányrendeletben meghatározott időszakban – kamat-, illetve tőke törlesztést fizetni. Az MFB emellett a vállalkozási hitelprogramban résztvevő pénzügyi vállalkozások számára is biztosítja ezt a lehetőséget – adta hírül a hitelintézet.

Együttműködésben a társintézményekkel, az MFB a világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében támogatja és széles körben alkalmazza a Kormány azonnali intézkedésekről szóló 47/2020.(III. 18.) rendeletében foglaltakat. A bank a hitelezett vállalkozások és a lakossági ügyfelek számára teljes körűen biztosítja a rendeletben megfogalmazott törlesztési moratóriumot. Ennek megfelelően sem a saját forrásból nyújtott vállalkozási hitelek, sem az uniós pénzügyi eszközökből finanszírozott hitelprogramok esetében nem kell kamat-, illetve tőketőrlesztést fizetniük az ügyfeleknek – a kormányrendeletben meghatározott időszakban. A moratórium természetesen a Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram ügyfeleire is érvényes.

A Magyar Fejlesztési Bank a moratórium hatályát kiterjeszti a velük szerződésben álló pénzügyi vállalkozásokra is.Az MFB szorosan együttműködik a kormányáltal felállított, a Gazdaság Újraindításáért Felelős Munkacsoporttal, amelynek munkáját kidolgozott javaslatokkal is támogatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.