Célzottan folytatódik a hiteltörlesztési moratórium

A legkiszolgáltatottabb emberek esetében hosszabbodik meg fél évvel a hiteltörlesztési moratórium, mert a kezdeti szakaszban is inkább a sérülékenyebb csoportok éltek a lehetőséggel – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 09. 21. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Binder István elmondta: a moratórium bevezetésének köszönhetően 2000 milliárd forint maradt a lakosságnál.

A szóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette: az MNB korábban felszólította a bankokat, hogy a bankszámlaadatok alapján monitorozzák ügyfeleiket, hogy lássák, milyen helyzetben vannak.

Körülbelül 160-240 ezer család került nagyon sérülékeny helyzetbe, nekik mentőöv lehet a moratórium meghosszabbítása – hangsúlyozta.

Hozzátette: tavasszal körülbelül 60 ezer vállalkozás vette igénybe a moratóriumot, a nehéz helyzetbe került cégek pedig, ha jelzik a banknak, élhetnek a hosszabbítással.

Binder István közölte: tavasszal Európa döntő részén moratóriumot hirdettek, sok országban pedig meg is hosszabbították azt.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy automatikusan meghosszabbítják a moratóriumot a gyermeket nevelő családoknál – függetlenül attól, hány gyermeket nevelnek -, a nyugdíjasoknál, a munkanélkülieknél és a közfoglalkoztatottaknál. A vállalkozásoknak viszont be kell jelenteniük, ha élni szeretnének a hosszabbítás lehetőségével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.