Dolgozót nyert az egészségügy, a gyógyszeripar

Nem minden ágazatban csökkent a létszám, drasztikus elbocsátásokat pedig nem jeleznek az adatok.

Nagy Kristóf
2020. 05. 25. 8:24

Nem minden ágazatban csökkent a létszám, drasztikus elbocsátásokat pedig nem jeleznek az adatok.

Valamivel több mint hatvanezer alkalmazottal csökkent a foglalkoztatottak száma az előző negyedévhez képest 2020 első három hónapjában. A Központi Statisztikai Hivatal minap közzétett, részletes adataiból ugyanakkor kiderül az is, hogy nem minden ágazatban csökkent a létszám, drasztikus elbocsátásokat pedig nem jeleznek az adatok.

Január és március között az iparban közel 1,5 millióan dolgoztak, 17,6 ezer beosztottal kevesebben, mint a tavalyi utolsó három hónapban. A szolgáltatásokból 43,2 ezer munkavállaló tűnt el. Jóval többen dolgoztak ugyanakkor az egészségügyben az első negyedévben, az előző negyedévhez képest több mint nyolcezer fővel. Szintén sokakat felvett a gyógyszeripar, 5,5 ezer munkavállalót.

Noha az alkalmazotti létszám összességében valamivel több mint hatvanezer fővel esett vissza, jelentősen, 16,3 ezer fővel nőtt az egyéni vállalkozók száma, közel tízezer fővel a társas vállalkozások tagjainak létszáma. A statisztikai hivatal adatai még nem tartalmazzák az áprilist, amely az előrejelzések szerint munkaerőpiaci szempontból a legrosszabb hónap lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.