Duplájára nő a nagyvállalati beruházási támogatás kerete

– 2021-ben több mint százmilliárd forintnyi fejlesztésről állapodhatnak meg a hazai vállalatokkal – jelentette be Varga Mihály.

Forrás: MTI2021. 07. 08. 13:38
VARGA Mihly
A vártnál több cég jelezte beruházási szándékát Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vártnál több cég jelezte beruházási szándékát, ezért megduplázzák a nagyvállalati beruházási támogatás idei keretösszegét, 25 milliárd forintról 50 milliárd forintra – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Hozzátette: ez azt jeleni, hogy 2021-ben több mint százmilliárd forintnyi fejlesztésről állapodhatnak meg a hazai vállalatokkal. Mindez több száz új munkahelyet, erősödő exportot és növekvő gazdasági teljesítményt is jelent.

A vártnál több cég jelezte beruházási szándékát
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nagyvállalati beruházási támogatás Magyarország egyik legeredményesebb beruházásösztönző programja. A megvalósult fejlesztések értéke meghaladja a 390 milliárd forintot, és ennek segítségével több mint 3300 munkahely jött létre – ismertette a tárcavezető.

Közlése szerint a gazdaság sikeres újraindításához három dologra van szükség: munkahelyteremtésre, adócsökkentésre és beruházásokra.

A rendkívüli keretemelésről is ezt szem előtt tartva döntöttek, a szükséges forrásokat a költségvetésből biztosítják – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.