Eddig hatezer diák vett részt az Itthonról otthonra című kampányban

Eddig hatezer általános és középiskolás diáknak tartottak interaktív előadásokat az Itthonról otthonra nevű kampány keretében – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zala megyei elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 07. 05. 17:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Süle Katalin azt mondta, a gyerekek érdeklődőek és befogadóak, ezért a kamara a következő tanévben is ellátogat majd az iskolákba.

A kampány célja, hogy közelebb vigyék a fiatalokat a mezőgazdasághoz, felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozásra és ösztönözzék a helyi termékek vásárlását.

Az előadásokon hangsúlyozzák többek között a napi ötszöri étkezés fontosságát, a fehér és vörös húsok élettani hatásait, valamint nemzetközi kampányokat mutatnak be – közölte.

Hozzátette, nyáron az óvodásokat szántóföldekre, méhészetekbe, gyümölcskertészetekbe és élelmiszer-feldolgozó üzemekbe viszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.