Erősödik a forint, megnyugodhat az árfolyam

A jelek szerint a befektetők kezdik elfogadni, hogy tényleg nem alakul(hat) ki kamatvágási sorozat.

Magyar Nemzet
2020. 07. 02. 18:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napok óta tartó gyengélkedés után a ma vissza-visszatérő napközbeni forinterősödés arra enged következtetni, a befektetők kezdik elfogadni, hogy tényleg nem alakul(hat) ki kamatvágási sorozat a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának múlt keddi 15 bázispontos csökkentése után.

Így lassacskán, pár nap alatt sikerülhet a forint árfolyamának helyrebillennie, a 357 forintos euróárakról 352 alá süllyednie. Miközben a régiós devizák lényegében továbbra is nagyjából stabilak.

A csütörtöki nap folyamán, kora délután 350,64 forintra is leesett a közös uniós fizetőeszköz árfolyama, és a késő délutáni kereskedésben sem ugrott vissza érdemben az 351,5-es szint fölé.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.