Erősödött a vezető részvények többsége a budapesti parketten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,40 pontos, 0,16 százalékos emelkedéssel, 34 613,57 ponton zárt csütörtökön.

Forrás: MTI2020. 05. 07. 22:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Vavrek Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatója elmondta, hogy a budapesti tőzsde forgalma az előző naphoz hasonlóan messze az átlagos alatt volt, a BUX emelkedése nagyjából megfelel az európai hangulatnak. Európában és az Egyesült Államokban is inkább felfelé mozdultak el az indexek – tette hozzá.

Kiemelte, hogy csütörtökön publikálta gyorsjelentését a Mol, ennek hatására kicsit emelkedett az olajpapír ára. Két másik blue chip, az OTP és a Richter pénteken nyitásra jelent. Az igazgató szerint ez is magyarázhatja az alacsony forgalmat. A befektetők Inkább kivárnak a gyorsjelentések előtt, nem igazán mernek pozíciókat felvenni a magyar blue chipekben – mondta.

A Mol 6 forinttal, 0,29 százalékkal 2046 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,32 százalékkal 9305 forintra nőtt, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 5,50 forinttal, 1,39 százalékkal 390 forintra gyengült, forgalma 169 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,30 százalékkal 6725 forintra emelkedett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3290,63 ponton zárt csütörtökön, ez 0,51 pontos, 0,02 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.