Feldman Zsolt: A versenyképes mezőgazdasághoz elengedhetetlen a precíziós gazdálkodás

Ahhoz, hogy a 21. század magyar mezőgazdasága versenyképes maradjon, minden termelőnek meg kell kezdenie az átállást – mondta az Agrárminisztérium államtitkára.

Forrás: MTI2020. 02. 10. 17:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A digitális, precíziós gazdálkodásra való átállás fontosságáról beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Veresegyházán.

Feldman Zsolt a február 18-19. közötti, hatodik Precíziós Gazdálkodás és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás (Prega) beharangozó sajtótájékoztatóján, a Veresi Paradicsom Kft. üzemében hangsúlyozta, hogy a világban gőzerővel halad a precíziós gazdálkodás alkalmazása.

A termelők jól felfogott üzleti érdekükben átalakítják gazdaságukat az új technológiák alkalmazására, amelyek piaca 5-10 százalékkal bővül évente – mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az átállás a precíziós gazdálkodásra fokozatosan, egyfajta tanulási folyamat mentén zajlik, így a kisebb vállalkozások is eséllyel vesznek részt benne.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a magyar mezőgazdaságban meglévő növekedési potenciálról beszélt, amelynek kiaknázásához szükség van a digitalizációra is.

A termelési, a feldolgozási és az értékesítési lánc digitalizációjával egy paradicsomról is lehet majd tudni, hogy hol, hogyan termesztették, hogyan jutott el a fogyasztóhoz – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.