Folyamatosan bővül a biogazdálkodás hazánkban

Az elmúlt bő évtizedben több mint 60 százalékos gyarapodást ért el az ökológiai mezőgazdasági ágazat Magyarországon – mondta el a Világgazdaságnak Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) ügyvezetője a lap pénteki cikke szerint.

Forrás: MTI2020. 03. 06. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nürnbergi Biofach kiállításon tapasztaltakat összegezve hozzátette, hogy nemzetközi szinten a 2018-as rekordév volt a biogazdálkodásban, hiszen az ökológiai művelésbe vont területek 2 millió hektárral növekedtek. A globális adatok szerint tehát folytatódik az elmúlt évek pozitív tendenciája, és ebben a folyamatban már hazánk is fel tud mutatni előremutató eredményeket – fogalmazott.

Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 3929 vállalkozás foglalkozik ökológiai gazdálkodással csaknem 210 ezer hektáron.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.