Hálókocsi nélkül marad a székelyföldi járat

A járat a Székelyföld és Magyarország között továbbra is átszállásmentes és biztonságos utazási lehetőséget kínál.

Magyar Nemzet
2020. 07. 13. 22:12

A járat a Székelyföld és Magyarország között továbbra is átszállásmentes és biztonságos utazási lehetőséget kínál.

Keddtől a Budapest–Brassó között közlekedő Corona InterCity egyik irányban sem működtet fekvő- és hálókocsit a vírushelyzet miatt – közölte hétfő este a vasúttársaság.

Fotó: MÁV-Start

A vonat számos nemzetközi járattal együtt nemrégen indult újra. A július elsejétől ismét közlekedő Budapest–Brassó vonalon a Keleti pályaudvarról 17:35-kor indul vonat Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóba.

A járat a Székelyföld és Magyarország között továbbra is átszállásmentes és biztonságos utazási lehetőséget kínál – emelte ki a MÁV. A vonat Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti: Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredán, Tusnádfürdőn és Sepsiszentgyörgyön keresztül éri el Brassót.

Railjet szerelvény utasterét tisztítja fertőtlenítőszerrel egy dolgozó a Keleti pályaudvaron 2020. március 4-én
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A jelenleg is közlekedő nemzetközi vonatokra az azokra érvényes valamennyi menetjegy megvásárolható.

Felhívták a figyelmet, hogy a MÁV-Start az általa kiadott, legkorábban július 12-től érvényes, Romániába, Szerbiába vagy azokon áthaladó útvonalra szóló menet- és helyjegyeket július 31-ig kezelési költség nélkül visszaváltja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.