Hazánkban a legkiterjedtebb a mezőgazdasági kockázatkezelés

Február elseje óta már csatlakozhatnak a gazdák az új mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszerhez.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 7:05
null
Az állattartóknak Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon működik a mezőgazdasági kockázatkezelés legkiterjedtebb rendszere: 2012-től megújult az agrárkárenyhítés és növénybiztosítási díjtámogatás, 2018 óta üzemel az országos lefedettségű jégkármérséklés, idén pedig a mezőgazdasági krízisbiztosítás is elérhetővé vált – hangsúlyozta az Agrárminisztérium közlése szerint Nagy István.

Az agrárminiszter felidézte:

a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer kiépülésével, valamint az agrártárca és a biztosítók több mint kilencéves példaértékű összefogásának eredményeképp folyamatosan nő a termelői öngondoskodás.

– A kockázatkezelési rendszer eszközei egymással összhangban és egymást erősítve működnek a leghatékonyabban – emelte ki Nagy István.

Az állattenyésztőknek is megéri csatlakozni az új krízisbiztosítási rendszerhez
Fotó: Havran Zoltán

Februártól csatlakozhatnak önkéntesen a gazdák a mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszerhez, amely a termelők bármilyen okból bekövetkezett, harminc százalékot meghaladó jövedelemkiesését kompenzálja. Az EU-ban egyedülálló rendszer elsősorban az állattenyésztési ágazatokban tevékenykedőknek nyújt újfajta védelmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.