Hétfőtől kutyával is strandolhatunk

A város déli strandjánál kialakított létesítmény egyedülállónak számít a Balatonon.

2020. 06. 01. 9:12
null
2020.05.30. Gyula Gyulai Várfürdő strandok nyitása fürdő turizmus Fotó: Katona Vanda Magyar Nemzet Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdájukkal együtt fürödhetnek és a büféken kívül póráz nélkül is közlekedhetnek a házi kedvencek a pünkösdhétfőn nyíló keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert elnevezésű közösségi térben. A város déli strandjánál kialakított létesítmény egyedülállónak számít a Balatonon. – A turisták Fonyód és Balatonföldvár után június 1-jétől már Keszthelyen is együtt mártózhatnak meg és tölthetnek el néhány órát vagy akár egy egész napot együtt a kedvencükkel – mondta a Magyar Nemzetnek Sziládi-Kovács Tibor ötletgazda, projektmenedzser.

Gyakoriak a fejlesztések: a kutyabarát strandon kialakítottak egy négy játékelemből álló agilitypályát, hogy az ebek ne zavarják a pihenni vágyókat. – Terveink szerint a járványveszély idején maximáljuk a látogatószámot, az úgynevezett próbaüzem időszakában 250 látogatót és családonként legfeljebb két ebet fogadnánk – jelezte Sziládi-Kovács Tibor. Emellett különösen ügyelnek a higiénés előírások, így az ajánlott védőtávolság betartására is. A büfékben pedig egy időben családonként egy személy tartózkodhat, zárt térben kötelező a szájmaszk, és a park területén több helyen kézfertőtlenítésre is lehetőséget biztosítanak. A Kutyabarát.hu stábja eddig tizenötmillió forintot fordított a park és piknikkert kialakítására, ám a fejlesztéssel nem állnak le. Azt is megjegyezték, hogy házi kedvenc nélkül is szívesen látják a piknikkert látogatóit.

Fonyódon is kutyaparadicsom várja az állatbarátokat, a vízi rendőrség mögött „biztonságosan” pancsolhatnak a négylábúak és a gazdik. Mint a város polgármestere, Hidvégi József elmondta, a kutyás fürdőhely 2016-os megnyitása óta jelentősen megnőtt a házi kedvenccel Fonyódra látogatók és ott üdülők száma.

Fotó: Katona Vanda

Földvár nyugati strandja mellett egy 250 négyszögöles kutyás strandot alakított ki a város önkormányzata. A gyorsan mélyülő vízben rámpa segíti a kutyákat, és ahogy Fonyódon, külön illemhely is várja őket. Fekete Tamás, Balatonföldvár alpolgármestere lapunknak jelezte: náluk is kinyitott a kutyabarát strand, sőt az önkormányzat jelentős összeget fordított a strand fejlesztésére. Többek közt olyan kavicságyat alakítanak ki a fürdőzőhely kijáratánál, amelynél a kutyusok lerázhatják magukról a vizet. A tihanyi Belső-tónál, a Levendulaház közelében is megfürdethetjük a négylábúakat, azonban ügyelni kell arra, hogy a tó közelében legelésző szürkemarha-gulyát ne zavarja ugatás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.