Jövőre tovább egyszerűsödik az adóbevallás

2021 elejétől a háztartási munkát érintő bejelentések vagy a turizmusfejlesztési hozzájárulás is bevallható online.

Magyar Nemzet
2020. 12. 12. 15:55
null
Budapest, 2016. május 20. Adóbevallásokat vesz át egy dolgozó egy ideiglenes pultnál a Magyar Posta 62-es hivatalában a fõvárosi Teréz körúton 2016. május 20-án. Ezen a napon lejár az szja-bevallások leadásának hivatalos határideje. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét bővül az online intézhető ügyek köre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), 2021 elejétől már a háztartási munkával kapcsolatos bejelentések vagy a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallása is teljesíthetők online formában.

A NAV a távirati irodának küldött közleményében kiemelte, hogy

az online nyomtatványkitöltő alkalmazáson (ONYA) belül újabb nyomtatványokkal segítik, hogy külön program telepítése nélkül, bárhol, akár mobiltelefonon is intézhessék adózással kapcsolatos ügyeiket az emberek.

Még kevesebbet kell papírozni a következő évtől, bővül az online intézhető ügyek köre
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A jövő év elejétől a háztartási munkával kapcsolatos bejelentések mellett a nullás bevallás kiváltására szolgáló nyilatkozat (NY) beküldése a webes felületen még egyszerűbbé válik.

Az egyre népszerűbb kisvállalati adózás megkönnyítésére a kivabevallás (21KIVA) szintén elérhető lesz az ONYA felületén, és a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallására szolgáló nyomtatvány (21TFEJLH) esetében is csupán néhány adat kitöltésével benyújtható lesz a bevallás.

Az ONYA 24 órás szolgáltatást kínál, és használatához kizárólag ügyfélkapu-regisztrációra van szükség. A felületen bárki elérheti a NAV-nál nyilvántartott aktuális adatait, amelyeket szükség esetén módosíthat, törölhet, további adatokkal kiegészíthet. Az azonosító adatok a bevallási nyomtatványokon is automatikusan megjelennek, ami gyorsítja és megkönnyíti kitöltésüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.