Két közbeszerzést nyert el az informatikai cég

2019. 12. 10. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műtéti naplók beszédleíró szoftvereit szállítja és telepíti a jövőben a 4iG Nyrt. az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) Egészséges Budapest projektben részt vevő 25 intézménye részére, a megbízóval történt szerződéskötés után – erről tegnap jelentetett meg rendkívüli tőzsdei tájékoztatást a szoftver- és IT-szolgáltatások pia­cán vezető, magyar informatikai vállalat.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint a nyertest az ÁEEK verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárásában választották ki a nettó 1,461 milliárd forint összértékű megbízásra.

Egy másik közbeszerzés eredményéről is tájékoztatták a befektetőket. Eszerint ugyancsak nyertes ajánlatként fogadták el a 4iG pályázatát azon a központosított tenderen, amelyet a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség írt ki, hogy versenyalapon válassza ki azt a céget, amely az aktív hálózati eszközöket, bővítő modulokat szállítja a jövőben, illetve megvalósítja a kapcsolódó szolgáltatásokat.

A projekt célja a köznevelési, a szakképzési, a felsőoktatási és a felnőttképzési rendszer digitális átalakításához és Magyarország digitális oktatási stratégiájának megvalósításához kapcsolódva a KIFÜ hálózatának bővítése – tartalmazza a 4iG közlése, amelyben az áll: az eljárás összértéke 566,3 millió forint.

A reggeli bejelentésekre a 4iG árfolyama tőzsdezárásig közel két százalékkal emelkedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.