Kiderült, hogy melyek a pályakezdők legkedveltebb munkahelyei

Több mint háromezer fiatal válaszaiból állt össze a legkedveltebb vállalatok rangsora.

Magyar Nemzet
2020. 08. 12. 9:38
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmérést készített a Zyntern.com Állásportál a pályakezdők körében arról, hogy körükben melyek a legnépszerűbb munkahelyek. A kutatás áprilisában zárult le és több mint 3000 fiatal töltötte ki a 30 kérdéses kérdőívet – derül ki a portál közleményéből. A kérdések többek között kitértek a fiatalok munkahely választási tényezőire, pályakezdő fizetési igényükre, a legvonzóbb munkaadókra és a koronavírus munkaerő-piaci hatásaira. A kitöltőknek azokat a munkahelyeket, ahol szívesen dolgoznának, szabadszavas formában lehetett megadnia, maximum öt cég említésével. A legvonzóbb munkaadókra adott válaszokat tanulmányi területe és szakmai háttere alapján vizsgálták a kutatók, hogy pontos körképet lehessen kapni arról, az egyes szakterületen pályát kezdő fiataloknak mely cégek a legvonzóbbak. Az eredményekből egyértelműen kirajzolódik az a trend, miszerint van számos vállalat, amelyek rendszeresen visszaköszönnek a különböző szakterületek felsorolásaiban.

A szakterületek szerinti toplisták mellett készült egy összesített rangsor, amely következő eredményt hozta:

  • Google
  • Bosch
  • Telekom
  • Épphogy lecsúszott a dobogóról az Audi, azt követte a Mol és a Vodafone. Az első tízben helyett kapott még a Deloitte, a Morgan Stanley, az IBM és az OTP Bank. Tizenegyedik helyen végzett a KPMG, utána jött a Microsoft, a Richter, és a Prezi, tizenötödikként pedig a Nestlé.

    Mennyi pénzt szeretnének a fiatalok?

    A Magyar Nemzet korábban arról is beszámolt, hogy legalább kétszázötvenezer forintos nettó fizetést tartanának ideálisnak a 26 év alattiak, de a pályakezdők bérigénye is meghaladja a kétszáznegyvenezer forintot. A Budapesten élő fiatalok átlagosan tíz százalékkal magasabb jövedelmet tartanának elfogadhatónak, mint vidéki társaik.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.