Kiszámíthatóságra és elismerésre vágynak leginkább a dolgozók

A stabil, biztonságos munkakörnyezet a fizetésnél is fontosabb a kékgalléros munkavállalók számára – írja csütörtöki számában a Világgazdaság egy frissen ismertetett felmérésre hivatkozva.

Forrás: MTI2019. 10. 03. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BrandFizz Emloyer Branding Kft. közleménye szerint a csaknem ezer fizikai dolgozó megkérdezésével készült elégedettségi felmérésből kiderült, a munkavállalóknak az is fontos, hogy milyen a csapat és milyen hangulatban telik a munkaidő.

A fontossági listán ezek a tényezők követik a második helyen lévő fizetést, de a munka és a magánélet egyensúlya is lényeges szempont.

A felmérés 30 munkahelyi szükségletfaktor fontosságát is vizsgálta, a lista végén, a 22. helyen szerepelnek például a szakmai tréningek, vagyis a kékgallérosokat kevéssé lehet képzésekkel motiválni.

A lista utolsó helyére fért csak fel a céges rendezvény, amely pedig sok vállalat humánerőforrás-büdzséjének a jelentős részét teszi ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.