Komoly támogatást kapnak a turisztikai fejlesztések Hévízen

Jól jött a Kisfaludy-szálláshelyfejlesztési program a hévízi szobakiadóknak, akik amellett, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásán osztozkodhatnak, a helyi önkormányzat 16 milliós minőségfejlesztési céltámogatására is pályázatot nyújthattak be.

Magyar Nemzet
2020. 06. 04. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben minden adott lesz a hévízi magánszállás-kiadók számára ahhoz, hogy verseny- és piacképes minőségfejlesztést hajtsanak végre – közölte a város polgármestere egy közelmúltbeli eseményen. Papp Gábor ismertette: Hévíz fejlesztését a kormány együttesen tízmilliárd forinttal támogatja, ezt öt hévízi szálloda felújítására és egy új hotel építésére fordítják. Már rendelkezésre áll a Kisfaludy-szálláshelyfejlesztési program a hévízi szobakiadóknak, akik a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásán osztozkodhatnak, másrészt a helyi önkormányzat 16 milliós minőségfejlesztési céltámogatására is pályázatot nyújthattak be. A városvezető felhívta a figyelmet: a pályázatok benyújtásához a helyi Tourinform-iroda szakértői és a városi önkormányzat munkatársai is a vállalkozások segítségére lesznek.

– A magánszállások, panziók, vendégházak, apartmanlakások minőségi fejlesztésének önkormányzati támogatása nem új keletű Hévízen – erről a helyi szobakiadók szövetségének elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek. Lajkó Ferenctől megtudtuk, idén a több mint 400 magánszállásadó közül 103 pályázott sikerrel önkormányzati támogatásra.

A gyógyfürdőváros már megnyitotta kapuit az új szezonra, a szálláshelyeken, attrakcióknál már minden rendelkezésre áll a vendégek fogadására. A Szent András Reumakórház és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően ismét megnyílt a városlakók és a fürdővendégek előtt a népszerű Schulhof sétány is. Mivel a kórházak látogatása továbbra is tilos, a reumakórházban tartózkodók és a város nem kórházi kezelésre érkezett vendégei közötti távolságtartást egyelőre kordonokkal biztosítják.

Korábban bemutatták a helyi turisztikai vállalkozókkal közösen készített kisfilmet is, amelyet Hévíz önkormányzata vendégvonzó céllal készíttetett. „Amint ígérték, várták, sőt már nagyon várják a vendégeket” – hangzott el a marketingfilm bemutatóján. A vendégváró kisfilmet országos csatornákon terjesztik, kvázi vírusvideóként, így az több százezer potenciális hazai és külföldi vendéghez eljut. – Hévíz nyitva van, biztonságos szolgáltatásait a profizmus jellemzi – fogalmazott Papp Gábor polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.