Közeleg a vízre szállás, egy hét múlva átevezhetjük a Balatont

A vízirendészet egy napra feloldja a tó önkényes átevezésére vonatkozó tilalmat.

2020. 08. 09. 17:44
null
Balaton-átevezés Fotó: MTI/VARGA GYÖRGY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy napra feloldja a balatoni vízirendészet a tó önkényes átevezésére vonatkozó tilalmat, így a jövő vasárnap ismét parádés vízisportesemény résztvevői lehetnek a kajakosok, kenusok, sárkányhajósok, SUP-deszkások, a drukkereknek pedig egy éles és látványos versenyt ígér a Balaton-átevezés. A múlt évben kétezren lapátoltak oda-vissza Fonyód és Badacsony között, ám az eddigi regisztrációkból kitűnik, idén is több ezren kísérlik majd meg széltében átszelni a magyar tengert. A fonyódi Kutyás strandról 9 és 13 óra között szállhatnak vízbe a versenyzők, akiknek – megelőzendő a gyors alámerülést – a „hatályos hajózási szabályzat” szerint kötelező magukkal vinni egy vízmerőeszközt vagy szivacsot, továbbá egy kikötéshez, netán vontatáshoz használható ötméteres kötelet. Kajak és kenu kategóriában női egyes, férfi egyes és vegyes versenyt rendeznek, a sárkányhajósok nemek szerint tízesével vagy húszasával vághatnak neki a kilenc kilométernyi távnak.

A rendezvény biztonságáról – amiként a tó átúszásáról – ezúttal is a balatoni vízirendészet és a vízimentő-szakszolgálat munkatársai gondoskodnak. Akik még nem regisztráltak a versenyre, azok a jövő szombaton 12 és 17, az esemény napján 6 óra 30 perc és 12 óra között a fonyódi rajthelyen nevezhetnek. Kedvezőtlen időjárás esetén az eseményt augusztus 22-én vagy 29-én rendezik meg. – Elő a lapátokkal! Aki teheti, természetes vízben kezdjen hozzá az edzéshez vagy ott folytassa! – ajánlják a szervezők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.