Közeleg a Women Startup Competition budapesti elődöntője

Egy hónap múlva rendezik meg Budapesten a Women Startup Competition elődöntőjét, amelyre még várják azoknak az induló vállalkozásoknak a jelentkezését, amelyeknél az alapító tagok legalább ötvenszázalékos arányban nők vagy női ügyvezetőjük van.

Magyar Nemzet
2019. 03. 28. 15:24
null
Egyre több nő kap kedvet, hogy a reflektorok elé lépjen Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapestről indult Women Startup Competition (WSC) az elmúlt években az egyik legnagyobb nemzetközi női startuprendezvénnyé nőtte ki magát. A teljes Európát átívelő rendezvénysorozatot idén Prágában indították el, a verseny áprilisban érkezik Budapestre – közölték lapunkkal a szervezők. Az esemény jelentőségét emeli, hogy még mindig kevés az olyan Magyarországról induló kezdeményezés, amely a nők innovációs és vállalkozói tevékenységét támogatná. A WSC pedig, Európában is egyedi módon, még egyhetes vállalkozói tréninggel is segíti az elődöntőkön jól szereplő csapatokat.

Az elmúlt hat évben a Women Start­up Competition nemcsak fantasztikus tehetségeket és sikeres startupokat adott a startup-ökoszisztémának, hanem ráirányította a figyelmet a női vállalkozók problémáira is. A verseny szervezői éppen ezért olyan tanácsadási, mentorálási programokat dolgoztak ki, amelyek rövid és hosszú távon segítik őket a felmerülő akadályok leküzdésében vagy egy-egy fejlődési lépcső meglépésében.

A budapesti versenyen évről évre újabb sikertörténetek születnek, mint a ViddL, a Heatventors, a Bookr Kids, a MagicMe, a Samebug.io vagy a Paperspokes, amelyek mind szerepeltek már a versenysorozatban.

Egyre több nő kap kedvet, hogy a reflektorok elé lépjen
Fotó: Kurucz Árpád

– Az idei első esemény Prágában volt, ahol a női vállalkozók aránya mind­össze 23,6 százalék. A 2018-as női vállalkozói Mastercard-index szerint az 57 országból a 32. helyen áll. Immár harmadik éve rendezünk Prágában Women Startup Competition versenyt, s úgy látjuk, hogy egyre több nő kap kedvet a vállalkozói karrierhez – osztotta meg az idei rendezvényen szerzett tapasztalatait Alexandra Veidner, a WSC stratégiai vezetője.

Prágában a bemutatkozott start­upok közül a Grason vehette át az első díjat; mobilapplikációjukkal az éttermek tulajdonosainak segítenek munkaerőt találni, illetve a munkakeresőknek részmunkaidős vendéglátóipari megoldásokat kínál. A második helyet a Genster személyi stylist rendszere nyerte el. A megrendeléseket az ügyfél méretének, ízlésének és életmódjának megfelelően választják ki, majd a megrendelők otthon felpróbálhatják és kiválaszthatják, melyikre van szükségük, és ami nem tökéletes, visszaküldhetik.

A szervezők várnak mindenkit a budapesti elődöntőkre, amely április 24–25-én lesz az Ustream/IBM Start­up Laborjában. Még jelentkezhetnek azok a startupok, amelyeknél az alapító tagok legalább ötvenszázalékos arányban nők vagy női ügyvezetőjük van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.