London Calling: magyar induló cégek utazhattak a brit fővárosba

Három ígéretes hazai cég vehetett részt a Startup Campus és az Input program szervezésében a London Calling — Big Data and AI ­startups üzleti úton, ahol a meghívottak megismerhették a brit piacot.

Magyar Nemzet
2019. 05. 02. 16:54
bicycle messenger in busy city traffic
A Packagees a csomagszállítást optimalizálja online megoldásával Fotó: Christian Müller Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresen lezajlott a London Calling – Big Data and AI startups üzleti túra, amelyen három innovatív vállalkozás képviselte a magyarországi ökoszisztémát. A program fő célja a brit piac bemutatása és a kapcsolati háló kiépítése volt a résztvevők számára. A háromnapos rendezvény a Startup Campus és az Input program üzletfejlesztési szak­értői által tartott személyes felkészítő workshoppal kezdődött, ahol közösen vitatták meg a kiutazó innovatív vállalkozásokkal – ­WhiteReport, ­ReCash, Packageez – a nemzetközi piac­ra lépéssel kapcsolatos stratégiai kérdéseket, illetve megbeszélték az esetleges kapcsolódási pontokat a partnerhálón belül.

A folytatásban a csapatok work­shop keretében ismertették a brit ­piacban rejlő lehetőségeket. A cél nemcsak London, de az Egyesült Királyság lehetőségeinek felvázolása is volt, ezért az előadók ennek megfelelően prezentálták a lehetőségeket. Az előadók között szerepelt többek közt Matt Kuppers, a Startup Manufactory alapítója. Este a kapcsolatépítésé volt a főszerep, a résztvevők ízelítőt kaptak egy londoni üzleti rendezvény hangulatáról, és helyi konzultánsokkal, szakértőkkel, start­upokkal, valamint befektetőkkel találkozhattak.

A Packagees a csomagszállítást optimalizálja online megoldásával
Fotó: 123RF

Másnap az üzleti találkozókra fókuszáló Tech Match – B2B matchmaking eseményét követően a Big Data and AI konferenciára látogattak el a résztvevők, ahol érdekes előadások mellett megismerhették a legújabb fejlesztéseket és a technológia legújabb trendjeit. Ezután a Metro Bank startupoknak szóló rendezvényén a vállalkozások információt kaptak az üzletvitellel kapcsolatos kérdéseikről a bank területi igazgatójától, valamint az üzleti támogatásért felelős menedzserétől.

Az utolsó nap üzleti reggelivel zárult a magyar nagykövetség londoni rezidenciáján. A háromnapos üzleti túra kiváló alkalmat adott a magyar startup vállalkozásoknak a poten­ciális üzleti partnerek megismerésére, valamint a helyi kapcsolatok bővítésére. A szervezők részéről ez az esemény bebizonyította, hogy együttműködéssel szinergiát tudnak teremteni az amúgy egymástól függetlenül, de mégis sok szempontból azonos témában működő szervezetek. Az esemény a Department for International Trade, az Input program, a Startup Campus, az Enterprise Europe Network, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a londoni magyar nagykövetség együttműködésében valósult meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.