Magyarország csatlakozott két európai digitális együttműködési kezdeményezéshez

Magyarország 26. európai országként aláírta a kulturális örökség digitalizálását előmozdító együttműködési nyilatkozatot, valamint nyolcadik országként csatlakozott a kvantum-kommunikációs infrastruktúra fejlesztésének és bevezetésének előmozdítását szolgáló kezdeményezéshez – közölte az Európai Bizottság pénteken.

Forrás: MTI2019. 07. 05. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottsági tájékoztatás szerint az európai digitális együttműködési kezdeményezés célja, hogy a legmodernebb digitális technológiák felhasználásával összegyűjtse Európa gazdag kulturális örökségét. Célja, hogy javítsa hozzáférhetőségüket és növelje láthatóságukat, valamint bekapcsolja őket például az idegenforgalommal és az oktatással folytatott együttműködés támogatási rendszerébe.

Az összekapcsolt európai digitális rendszer emellett segít a kulturális örökséggel kapcsolatos természeti csapások, tömeges turizmus, környezetszennyezés és egyéb kockázatok kezelésében.

Ezenkívül Magyarország az európai kvantum-kommunikációs infrastruktúra fejlesztésének és bevezetésének előmozdítását szolgáló nyilatkozatot írt alá. Eddig nyolc EU-tagállam – Magyarország mellett Belgium, Németország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia és Spanyolország – csatlakozott az együttműködéshez annak érdekében, hogy feltárja a kvantum-technológiák által kínált lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik az európai digitális infrastruktúra kiaknázását – közölte az uniós bizottság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.