Minden banknál elérhető az új hitel

Szinte már minden nagybanknál igényelhetők az új Széchenyi Go! hitelek. A konstrukciók célja a koronavírus-járvány utáni időszakban a kis- és középvállalkozások fellendítése.

Horváth Éva
2021. 07. 23. 7:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen három hete, július 1-jén startolt el a KAVOSZ Széchenyi-kártya újraindítási programja, amely a Széchenyi-kártya plusz hitelprogram folytatásának is tekinthető. Az öt új Go! típusú kölcsön mellett a korábbi Széchenyi-hitelek közül is megmaradt néhány a bankoknál, a munkahelymegtartó hitel azonban már nem elérhető.

A fizetendő ügyleti kamat nulla és fél százalék között van – tehát kifejezetten alacsony –, az állami kamattámogatás mértéke pedig emelkedett a plusz típusú hitelekhez képest – hívja fel a figyelmet elemzésében a Bank360.hu.

A Széchenyi-kártya folyószámlahitel Go! hitelprogram elemei: a Széchenyi-kártya újraindítási folyószámlahitel, a szabadon felhasználható Széchenyi likviditási hitel plusz, a Széchenyi beruházási hitel Go!, a Széchenyi turisztikai kártya Go!, valamint az Agrár Széchenyi beruházási hitel Go! A legtöbb nagybank kínálatában már szerepelnek az új konstrukciók, de nem mindegyik. Az alapfeltételek mindenhol megegyeznek, eltérések azonban lehetnek az egyes pénzügyi intézmények között, például a maximálisan igényelhető hitelösszeg, a szerződésmódosítással kapcsolatos költségek vagy a bankszámladíjak terén.

A hitelintézetek közül több mind az öt új konstrukcióval elindult júliusban, így a Budapest Bank, az MKB Bank, az OTP Bank, a Sberbank, a Takarékbank és az UniCredit Bank is. A többi jellemzően a program három elemét értékesíti: a CIB Bank és a Raiffeisen Bank a Széchenyi-kártya újraindítási folyószámlahitelt, a Széchenyi újraindítási likviditási hitelt és a Széchenyi újraindítási beruházási hitelt. Az Erste Bank a Széchenyi-kártya újraindítási folyószámlahitelt, a Széchenyi újraindítási likviditási hitelt és a Széchenyi turisztikai kártya újraindítási folyószámlahitelt tette elérhetővé.

A bankok többsége, így a budapest Bank is, elérhetővé tette hálózatában mind az öt új hitel
MTVA/Bizományosi: Balaton József
***************************

A Budapest Banknál a maximálisan igénybe vehető hitelösszeg a kisvállalati szektorban 75 millió forint, a nagyobb vállalkozások ennél magasabb összegű hitelt is igényelhetnek. A CIB Banknál a likviditási hitel esetében azonban a maximálisan igényelhető 250 millió forintos hitelösszeget nem minden vállalkozás érheti el. A bank által kisvállalkozói szegmensbe sorolt ügyfelek legfeljebb százmillió forintos hitelhez juthatnak, az új típusú beruházási hitelből pedig nem részesülhetnek a CIB-nél.

Az Erste Banknál a hitelösszeg felső plafonja 75 millió forint mindhárom konstrukciónál. A bank akcióval várja a vállalkozókat, egészen augusztus végéig: ajándék Mol-üzemanyagkártyát adnak a július 5. és augusztus 31. között beérkezett Széchenyi-kártya újraindítási folyószámlahitel kérelmekhez. A kedvezményt azok tudják kihasználni, akik legfeljebb kétéves futamidőre kötik meg a hitelszerződést.

Az OTP Bank is a legnagyobb elérhető hitelösszeget kínálja a vállalkozásoknak Fotó: Katona Vanda

Az MKB Bank a legnagyobb elérhető hitelösszeget kínálja a vállalkozásoknak, hasonlóan az OTP Bank és a Sberbank is. Ám míg az MKB-nál az indulással egy időben felfüggesztették a korábbi Széchenyi plusz hitelek értékesítését, a legnagyobb hazai hitelintézetnél továbbra is elérhető a Széchenyi-kártya folyószámlahitel és az agrár-Széchenyi-kártya is, a Sberbanknál pedig csak az Agrár Széchenyi-kártya.

A Raiffeisen Bank az új típusú Széchenyi-hitelek közül a beruházási hitellel, a folyószámlahitellel, illetve a likviditási hitellel kezdi a sort. A folyószámlahitel igénylésénél a Raiffeisen Bank néhány ezer forinttal kevesebbet számol fel a hitelbírálatért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.