MNB: Az I. kerület új polgármesterét fogadta a jegybank budavári központja

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) budavári tudományos, oktatási és közösségi központjába látogatott a kerület polgármestere, így személyesen is bejárhatta a Bölcs Vár épületét – közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 11. 20. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váradiné Naszályi Mártát és önkormányzat küldöttségét Dubéczi Zoltán elnöki főtanácsadó mint a jegybank oktatási programjainak főkoordinátora fogadta. Tájékoztatása kiterjedt többek között Bölcs Vár oktatási tevékenységre, így a Pécsi Tudományegyetemmel és a győri Széchenyi István Egyetemmel indított doktori képzésekre, valamint a Fudan-Corvinus Double Degree MBA programra, Kína és Közép-Kelet-Európa első, kettős diplomát adó MBA-képzésére.

Az önkormányzat képviselői megtekintették az intézmény könyvesboltját és érmekiállítását, valamint meggyőződhettek arról is, hogy a híresztelésekkel ellentétben nincs étterem és borospince a Bölcs Várban – írták.

Dubéczi Zoltán bemutatta a volt budai városháza felújítását elismerő ICOMOS-díjat, és arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy a műemlék épület múlt pénteken Pro Architectura díjat kapott.

Nem merültek föl zaj- és rezgésvédelmi kifogások sem, határértéket meghaladó zajterhelést a megismételt másodfokú eljárásban sem állapított meg a fővárosi kormányhivatal, a használatba vételi engedély tehát jogerős – olvasható a közleményben.

Az MNB hangsúlyozta, hogy a mind az önkormányzattal, mind a környék lakosaival jó viszonyra törekszik, tevékenységével itthon és külföldön egyaránt öregbíteni szeretnék a kerület jó hírét.

A jegybank október 29-én közölte, hogy meghívták a Bölcs Várba az I. kerület új polgármesterét, miután Váradiné Naszályi Márta kifogásolta az intézmény működését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.