NAV: Csaknem 1,5 milliárd forint szja-t ajánlottak fel a Nemzeti Tehetség Programnak az adózók

A Nemzeti Tehetség Programnak tavaly csaknem 1,5 milliárd forintot, míg az egyházaknak 4,8 milliárd forintot ajánlottak fel az szja 1+1 százalékáról rendelkezők tavaly – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 09. 11. 22:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtóban korábban tévesen az jelent meg, hogy 300 ezer forintot ajánlottak fel a Nemzeti Tehetség Program javára – írták.

A közlemény szerint 2018-ban 290 ezer 816-an döntöttek úgy, hogy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, a Nemzeti tehetség program feladataira ajánlják fel jövedelemadójuk 1 százalékát.

A felajánlott összeg 1 milliárd 405 millió 675 ezer 590 forintot tett ki. A kedvezményezhető 31 egyház javára 993 ezer 955 magánszemély rendelkezett 4 milliárd 760 millió 615 ezer 207 forintról.

Az szja 1+1 százalékával kapcsolatos felajánlási adatok nyilvánosak, bárki megnézheti a NAV honlapján. Az idén tett felajánlások adatai várhatóan szeptember közepétől lesznek elérhetőek – írta közleményében az adóhivatal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.