Nem ért célt a Metróra érkezett vételi ajánlat

Magyar Nemzet
2019. 08. 10. 13:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sincs eredmény a Magyarországon is jelen lévő Metro cash & carry nagykereskedelmi áruházlánc felvásárlási ügyében, amely közel egy éve tart. Nem volt sikeres a német áruházláncra adott felvásárlási ajánlata az egyik részvényesnek, Daniel Kretinsky cseh üzletembernek, aki a befektetési cégén, a cseh és szlovák tulajdonban lévő EP Global Commerce nevű vállalaton keresztül tett ajánlatot a tőzsdén jegyzett társaságra – tudta meg a Portfolio.hu.

A cseh milliárdos részvényenként 16 eurót adott volna a Metro papírjaiért, azonban nem sikerült megállapodnia a tranzakcióról a vállalat nagyrészvényeseivel, a Meridian Stiftunggal és a Beisheim Holdinggal, amelyek részesedése közel 21 százalék a Metróban.

A cseh milliárdos tegnap azt közölte, hogy nem kívánja 16 euró fölé emelni az ajánlatát, de a vállalat részvényese marad. Mint mondta, most a menedzsmenten a sor, hogy bizonyítsák, újra növekedési pályára állítják a Metro leánycégét, a Realt, és találnak partnert a Metro kínai szervezetének működtetéséhez. A Metro-részvények árfolyama tegnap 1,6 százalékkal emelkedett, és végül 14,2 eurón zárt, vagyis jóval alacsonyabban, mint amennyit a cseh üzletember ajánlott a vállalat részvényeiért.

A Metro az elmúlt években komoly reorganizációs programot hajtott végre, ennek részeként értékesítették például a Kaufhof áruházláncot. A nagykereskedelmi lánc globálisan 26 országban 771 áruházból áll, ahol 150 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.