Nem fizetnek a Szép-kártyások

Könnyítés jelent meg a Magyar Közlönyben a Szép-kártyák felhasználói számára.

2020. 04. 06. 13:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronajárvány miatt jelenleg egyáltalán nem tudják felhasználni a pihenőkártyákon lévő feltöltéseket a munkavállalók, mivel teljesen leállt a belföldi turizmus és nem érhetők el olyan szolgáltatások, mint ami az érintettek rekreációját, utazásait, éttermi szórakozását segíti.

A kártyakibocsátó bankok az alapszabályok szerint költséget számolnak fel a Szép-kártyákon lévő összegek pénzforgalmi kezelésére, ez azonban a veszélyhelyzetben olyan kiadás lenne a munkavállalóknak, ami indokolatlanul, szolgáltatás híján húzná a zsebüket.

Ezért a kormány úgy döntött, hogy a veszélyhelyzet alatt, illetve a megszűnése után még 60 napig ebben az évben a bankok nem számolhatnak fel számlaköltséget a Szép-kártyán lévő azon pénzek után, amit még nem használt fel az érintett. A Közlönyben megjelent friss rendelet szerint a pénzforgalmi szolgáltató (vagyis a Szép-kártyakat kibocsátó OTP, MKB és K and H bankok) a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatják a kártyabirtokost arról, hogy a 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számol a fel nem használt pénzeszközre – tartalmazza az új szabály.

A rendelet nem tér ki arra a nagy port kavart ellenzéki felvetésre, miszerint a mostani helyzetben tegye lehetővé a kormány, hogy az élelmiszervásárlásokra is fel lehessen használni az utazásra, vendéglátásra és számos szolgáltatásra igénybe vehető béren kívüli juttatást, ebben a kérdésben a hivatalos döntés még nem ismert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.