Nemzeti érdeket is szolgálnia kell a nagytőkének

Magyar Nemzet
2019. 05. 17. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pick története a legjobb bizonyíték arra, hogy a magyar nagytőkének a nemzeti érdekeket is szolgálnia kell – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a társaság fennállásának 150. és a Bonafarm-csoport születésének tizedik évfordulója alkalmából tegnap este tartott budapesti gálarendezvényen.

A kormányfő nemzeti érdeknek nevezte, hogy 2030-ra a magyar vállalatoké legyen a hazai élelmiszeripar árbevételének és nyereségének döntő hányada. Az MTI tudósítása szerint hangsúlyozta, nemzeti érdek az is, hogy a tőkeerős magyar vállalatok átlépjék Magyarország határait. – Legyenek izmosak és erősek, használják ki a régió, Európa, de az egész világ gazdasági lehetőségeit is, amivel aztán Magyarországot gyarapíthatják – fejtette ki Orbán Viktor.

Csányi Attila, a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója bejelentette: csaknem százmilliárd forintnyi hatékonyságjavító és kapacitásbővítő beruházást tervez a vállalat tíz éven belül.

Csányi az új szalámigyár mellett az épülő állattartó telepektől és vágóhidaktól további piacszerzést vár, és bízik benne, hogy a csoport hosszabb távon visszaszerzi a magyar élelmiszeripar hagyományos felvevőpiacait a határon túl is.

A 2009-ben létrejött Bonafarm Zrt. a hozzá tartozó vállalatoknak nyújt menedzsmentszolgáltatásokat. A Pick Szeged Zrt.-n kívül a csoport tagja a Bóly Zrt., a Dalmand Zrt., az Agroprodukt Zrt., a Fiorács Kft., a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Csányi Pincészet Zrt., a Sole-Mizo Zrt., stratégiai partnere pedig a Hungerit Zrt. és az MCS Vágóhíd Zrt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.