Parragh: Négy százalék körül az idei növekedés

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a távirati irodának elmondta: az infláció várhatóan négy százalék körüli lehet, ami magasabb, mint amivel a döntéshozók számoltak.

Magyar Nemzet
2019. 02. 06. 12:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz messze a négy százaléktól az idei gazdasági növekedés – jelentette ki Parragh László kedden Békéscsabán, a megyei kamara évadnyitó gazdaságpolitikai fóruma előtt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a távirati irodának elmondta: az infláció várhatóan négy százalék körüli lehet, ami magasabb, mint amivel a döntéshozók számoltak.

Par­ragh László szerint a magasabb inflációt a bérkiáramlás okozhatja, mert várakozása szerint erőteljes bérnyomás lesz a gazdaságon. A magasabb bérkiáramlás ösztönzi majd a fogyasztást és a megtakarítást – fogalmazott. Az állam és az önkormányzatok „önmegtartóztatásáról” szólva az elnök elmondta: fontos kérdés, hogy a két szektor miként tud költségkímélően működni, olcsóbban, hatékonyabban tevékenykedni, hogy a teher minél kisebb legyen az értékteremtő szférán, a munkaadókon és a munkavállalókon.

A gazdaságpolitikai fórumon bemutatták a Top 100 című, Békés megye gazdaságát elemző kiadványt, amely a megyei kamara, az adóhivatal és a Központi Statisztikai Hivatal munkatársainak közreműködésével készült. Békés megye legnagyobb cége a Linamar Hungary Zrt. volt, 2017-ben némileg több mint 50 milliárd forintról csaknem 59 milliárd forintra emelte árbevételét az előző esztendőhöz képest. Második helyen a Gallicoop Zrt. végzett 30,064 milliárd forintos árbevétellel (2017-ben).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.