Csúcson a vírusválságban: történelmi évet zárt a 4iG

Bizonyos szegmensekben katalizátorként hatott a járvány: felértékelődtek az informatikai megoldások, és felgyorsult a digitális átállás.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 9:17
null
A 4iG az egyik legnagyobb magyarországi vállalatcsoporttá nőtte ki magát az informatikában Forrás: 4iG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra a befektetők a vállalat korábbi közlései alapján számíthattak, friss, negyedik negyedéves gyorsjelentése alapján

2020-ban töretlen fejlődési lendületről és az előző évekhez képest kiemelkedő üzleti sikerekről adott számot

az egyik legnagyobb magyar informatikai vállalatcsoport, a 4iG Nyrt. tőzsdén közzétett, IFRS szerinti konszolidált beszámolója.

A 4iG-t itthon az egyik legjelentősebb piaci szereplőként jegyzik az evolúciós ugrásra készülő IT-szektorban Forrás: 4iG

A Budapesti Értéktőzsdén pénteken közölték:

a részvénytársaság értékesítési árbevétele az előző év végén meghaladta az 57,3 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig 5,05 milliárd forintra nőtt.

Azt is jelezte a tőzsdei cég, hogy az árbevétel-növekedés mutatója éves összevetésben egy híján negyven százalékig ugrott tavaly, ami a vállalat történetében minden korábbi időszaknál sikeresebb eredményeket sorakoztatott fel. Eszerint

a koronavírus-járvány okozta válság évében a 4iG adózott eredménye 3,4 milliárd forintot ért el, ami 21 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit,

az EBITDA-növekedés mértéke pedig éves összevetésben 24 százalékos volt a közzétett gyorsjelentés szerint.

A járvány kevés nyertese közé tartozik az információtechnológia területe Fotó: 4iG

– A pandémia gazdaságokra gyakorolt szerteágazó és súlyos hatásai ellenére az IT- és ICT-szektorokban kevésbé volt érezhető a lassulás. Bizonyos szegmensekben katalizátorként hatott a járvány, hiszen felértékelődtek az informatikai megoldások, felgyorsult a vállalatok és a gazdaság szereplőinek digitális átállása – állapította meg vezetői összefoglalójában a gyorsjelentés. Közölték:

a menedzsment diverzifikált, platform- és gyártófüggetlen termék- és szolgáltatáskínálat kialakítására törekszik, amivel biztosítják a folyamatos üzleti eredményességet a főbb stratégiai iparágakban.

Az óriásvállalat legfontosabb megbízásai tavaly a logisztika, oktatás, gyógyszeripar, egészségügy, valamint a járműipar és a légi személyszállítás területeiről, továbbá a pénzügyi tanácsadó- és bankszektorból származtak. Eközben jelentős eredményeket értek el a licensz- és eszközbeszerzések, illetve az infrastruktúra-üzemeltetés és az IT-biztonság területein is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.