Rekordévet zárt a Konzum

Magyar Nemzet
2019. 04. 08. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelkedő üzleti évet zárt a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. A tőzsdei társaság a pénteki piaczárást követően tette közzé IFRS szerinti 2018-as konszolidált éves jelentését, amelyből kiderül: a vállalatcsoport 28,2 milliárdos nettó árbevétel mellett hatmilliárd forint nyereséget ért el.

A cég üzleti eredményességét jól tükrözi az elmúlt évben elért 11,7 milliárd forintos EBITDA is, amely több mint a háromszorosára, egészen pontosan 333,36 százalékkal növekedett 2017-hez képest. A társaság konszolidált nettó árbevétele 28,2 milliárd forint volt, amelynek csaknem 90 százaléka a turisztikai üzletág teljesítményéből származott.

Az eredmények annak a 2018-ban lezárt tőkeemelés-sorozatnak köszönhetők, amelynek során jelentős jövedelemtermelő képességgel rendelkező szállodák, illetve a Hunguest Hotels Zrt. is a Konzum közvetlen tulajdonába kerültek. A Konzum turisztikai portfólióját érintő tőkeemelések a vállalat eredményessége mellett a társaság konszolidált saját tőkéjére is pozitívan hatottak, amely így tavaly év végére elérte a 73,8 milliárd forintot. A társaság mérlegfőösszege a zárónapra több mint duplájára, 144,9 milliárd forintra növekedett – tartalmazza a jelentés.

A beszámoló alapján a Konzum Nyrt. pénzügyi helyzete stabil, eredményessége pozitív, jelentős a hozzáadott érték az egyszeri tételek kiszűrésével is. A Konzum hatmilliárd forint adózott eredménnyel zárta 2018-at.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.