Sokan kérik a babaváró kölcsönt

Az OTP Banknál már több mint 30 ezer házaspár igényelte a babavárót, átlagosan 9,5 millió forint összegben.

2020. 05. 22. 19:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy volt a kereslet az elmúlt hetek koronavírussal terhelt időszakában a babaváró támogatásra. A bankok tájékoztatása szerint a lakossági hitelek közül a járványhelyzet legkevésbé ezen termék igénylését érinti, a babaváró iránt továbbra is élénk az érdeklődés. A jegybank szerint a kihelyezett babaváró kölcsönök összesített állománya 2020 márciusára 11 százalékkal bővült a februárihoz viszonyítva.

Az OTP Banknál 2020 első három hónapjában a szerződéses összeg 72 milliárd forintot tett ki. A pénzintézetnél már több mint harmincezer házaspár igényelte a babavárót, átlagosan 9,5 millió forint összegben. A több mint 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Erste Banknál tavaly július óta 11 500 házaspár igényét fogadták be, ebből több mint 3500-ét az idei első négy hónapban. Az ügyfelek 110 milliárd forint babaváró kölcsönt igényeltek a bevezetés óta, amelyből 35 milliárd forintot meghaladó összeg volt a január–áprilisi időszak mérlege.

Az OTP emlékeztetett rá, hogy a babaváró kölcsön igénylésének feltételei könnyebbek lettek. Míg korábban a gyermek születése akkor jelentette a kölcsön teljes futamidőre szóló kamatmentességét, ha a hiteligénylés után született meg, amit most már utólag is be lehet adni, ha a baba a veszélyhelyzet idején vagy az azt követő harminc napban érkezik. Erre a veszélyhelyzet lejártát követően hatvan nap áll rendelkezésre. Segítség az is, hogy a munkahely elvesztésével ebben a helyzetben nem szakad meg a jogviszony.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.