Sokan várják a szombati Strandok éjszakáját

A Balaton közeli fürdők is jócskán meghosszabbított nyitvatartással várják a „strandünnep” vendégeit.

2020. 07. 25. 14:13
null
Zalakaros, 2012. január 12. Fürdőzők várják, hogy a marketingigazgató pénzt szórjon a MenDan Hotel Zalakaros fürdő medencéjébe, amit a vendégek majd begyűjthetnek. A marketing akcióban 300.000 forintot szórtak a fürdőző vendégek közé, hogy közvetlenül jusson vissza a befizetett pénz hozzájuk. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tapasztalatok szerint országszerte jelentős várakozás előzi meg az idei Strandok éjszakáját, ugyanakkor a kínálat ezúttal kissé szerényebb lesz a korábbi évekhez képest, mivel a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében kevesebb fürdő tudott felkészülni az évek alatt jellegzetes turisztikai attrakcióvá vált eseményre. Ezzel együtt minden országrészben akadnak erre az alkalomra meghirdetett szórakoztató programok.

Július utolsó szombatján nincs kifejezetten strandidő, de este pótolható a vidám fürdőzés a fedett egységekben
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Legfőképpen az idegenforgalomból élő határ menti fürdők kerültek nehéz helyzetbe. A szomszédos országokat sújtó járványveszély miatt a esztergomi például nem tud fogadni szlovák vendégeket, a makói Hagymatikum pedig a romániai látogatókat hiányolhatja – válaszolta a Magyar Nemzet érdeklődésére Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Kiemelte: ennek ellenére nem lesz olyan országrész, ahol ne lenne elérhető néhány szombat éjszaka is nyitva tartó, kedvezményes szolgáltatásokat és szórakoztató programokat ígérő fürdő.

Csobbanj velünk éjszaka is!

– Vendégeink hatvan százaléka általában Romániából érkezik, de miután kedvezők az utazási feltételek, sokan jönnek Csongrád-Csanád, Békés és Pest megyéből is – ezt már Lajtosné Papp Noémi, a makói Hagymatikum Gyógyfürdő divízióvezetője mondta lapunknak. Jelezte, hogy a Makovecz Imre által tervezett különleges építményben lévő fürdőben nyitva lesznek szombaton éjjel a belső és a külső medencék, emellett használhatják a vendégek a szaunákat is. – Úgy számolunk, hogy a napijeggyel érkező vendégek száma szombaton elérheti a hat-hétszázat – jegyezte meg a fürdővezető.

Látogatók sétálnak a Hagymatikum névre keresztelt makói fürdőben
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Kedvezmények hétvégéje

A Balaton közeli fürdők is jócskán meghosszabbított nyitvatartással várják a „strandünnep” vendégeit. Csobbanj velünk éjszaka is! – olvasható a „Legjobb családbarát balatoni fürdő” díjjal többször is elismert gyenesdiási strand meghívójában, míg a siófoki Galerius azt hirdeti, hogy szombaton ingyenesen látogatható, ahol külön térítés nélkül vehetik igénybe a fürdőzők a szaunákat.

Mindenütt kedvezmények, alkalmi élményprogramok szórakoztatják a vendégeket az idei Strandok éjszakáján
Fotó: MTI/Varga György

Zalakaroson élőzene mellett húszszázalékos kedvezménnyel kényeztethetik magukat a vendégek, és ez alkalommal a népszerű Üvegtigris büfé is meghosszabbítja a nyitvatartási idejét. Bekapcsolódott a Strandok éjszakája-programba a Balaton déli partjától félórás autóútra eső igali és az északi parttól jól megközelíthető Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is, de a Balatontól távolabb is több fürdő hirdetett mára programot, például a tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdő, amely szombaton éjfélig van nyitva, este hat órától DJ keveri a zenét, miközben a termálvizes medencéből filmvetítést tekinthetnek meg a vendégek.

Szombat este több helyen zenés programmal készülnek az üzemeltetők
Fotó: MTI/Kallos Bea

A teljesség igénye nélkül készült ízelítőn kívül az esti program szervezése előtt érdemes az egyes fürdők weboldalán vagy a Facebook Csobbanj velünk! című oldalán érdeklődni a kínálkozó lehetőségekről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.