Szijjártó Péter: Újraindulhat a magyar sertésexport Japánba

Európából elsőként Magyarországnak sikerült regionalizációs megállapodást kötni a japán élelmiszeripari szakhatóságokkal.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 10:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraindulhat a magyar sertésexport Japánba – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta: hosszú hónapok tárgyalásának eredményeként Európából elsőként Magyarországnak sikerült regionalizációs megállapodást kötni a japán élelmiszeripari szakhatóságokkal. Ez azt jelenti, hogy Magyarország mentesül az afrikai sertéspestis miatt elrendelt korlátozások alól, így Európából elsőként a magyar sertéshústermékek térhetnek vissza a távol-keleti ország polcaira – közölte a miniszter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.