Terítéken a családi költségvetés

A Pénz7 idei tanóráit és rendezvényeit digitális környezetben tartják, amelyeken több mint ezer iskola 170 ezer diákja vesz részt

Horváth Éva
2021. 03. 01. 21:31
Child little girl arm putting coins into piggybank
Child little girl arm putting pin money coins into happy pink faced piglet slot closeup. Making effective future needs savings collect dollar gift benefit present home leisure concept Fotó: l
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kiemelten fontos a családi pénzügyek tervezése egy olyan időszakban, amikor a világjárvány miatt a bevételek és a kiadások megváltoztak – mutatott rá Varga Mihály tegnap a Pénz7 immár hetedik alkalommal megrendezett, idei pénzügyi és vállalkozói témahét megnyitóján. A pénzügyminiszter kiemelte: az iskolásokat megcélzó rendezvény témaköre 2021-ben a pénzügyi tudatosság a családokban és a családi költségvetés. A március 1. és 5. között tartó rendezvénysorozat gyakorlatorientált, vállalkozói ismeretekre fókuszáló része 2021-ben az „InnoVál(l) – Vállalkozz okosan!” központi téma köré csoportosul.

A pénzügyi tudatosságot, a takarékosságot nem lehet elég korán elkezdeni tanítani

A pénzügyi tárca vezetője – aki most kedden is tart órát az iskolásoknak – jelezte azt is, hogy a járvány miatt az iskolákat és a diákokat a következő napokban a digitális térben szólítják meg. Ez alkalommal több mint ezer iskola 170 ezer diákja 12 ezer speciális tanóra keretében, hétszáz önkéntes közreműködésével kapcsolódik be a programsorozatba. Hét év alatt pedig már csaknem 1,7 millió magyarországi diák­hoz jutott el a Pénz7 rendezvény – fűzte hozzá a miniszter.

A tematikus hét együttműködő szakmai partnerei – az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével – az Innovációs és Technológiai Miniszté­rium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM).

A korábbi tanévek minden pénzügyi tananyaga, a mintavideók, az ­e-learning tananyag és a webináriumok a www.penz7.hu honlapon érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.