Több épület már áll Paks II telephelyén

Az új blokkok az összes biztonsági követelménynek megfelelnek, ezt dokumentum is igazolja.

2020. 05. 05. 19:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány negatív gazdasági hatásait ellensúlyozandó, a kormány létrehozta a gazdaságvédelmi alapot, amelybe – mások mellett – az egyes minisztériumoktól való átcsoportosítással vonja be a forrást. – A felügyeletem alá tartozó gazdasági társaságok esetében az átcsoportosítás olyan mértékű, amely nyilvánvalóan nem veszélyezteti a Paks II projekt megvalósítását – áll a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti válaszlevelében. Ebben Süli János leszögezte: a beruházás sok vállalkozásnak mentőövet nyújt a jelen gazdasági helyzetben, a kivitelezések folyamatosak, a projekt finanszírozása biztosított.

A részletekről a Paks II. Zrt. számolt be honlapján. Felidézték, hogy az orosz fővállalkozó által megbízott KÉSZ Csoport tavaly nyáron kezdte el a Paks II beruházás felvonulási területén az első épületek kivitelezését. Kettő irodaépület és egy száz fő ellátására szolgáló konyha és étterem acél vázszerkezete már elkészült, illetve rövidesen befejeződik az épületek tető- és homlokzati paneleinek szerelése. Rövidesen aláírják egy háromszáz fős irodaház kivitelezési szerződését is.

Mindeközben a Paks II. Zrt. munkatársai azon dolgoznak, hogy a június 30-i határidőre benyújtsák a létesítési engedély iránti kérelmet. A dokumentum igazolja majd, hogy az új blokkok az összes biztonsági követelménynek megfelelnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.