Több millió forintot is megtakaríthatnak az új, támogatott lakáskölcsönt felvevők

A gyermeket vállaló családok akár több millió forintot is spórolhatnak a törlesztésen az új, támogatott lakáshitellel júliustól, ráadásul a jogosultak köre is bővült – derül ki az ingatlan.com és a money.hu ( korábban bankráció.hu) szerdán közölt elemzéséből.

Forrás: MTI2019. 02. 20. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összehasonlítás a kormány tervei szerint júliustól elérhető, állami támogatású hitellehetőségeket vetette össze a piaci alapú kölcsönökkel. Az előbbi választásával a két gyermeket nevelő családoknak 16,5-20 millió forint helyett 13 millió forintot kell visszafizetniük 20 év alatt 10 millió forint hitel után.

A három vagy több gyermeket nevelő családok 15 millió forintos kölcsöne ennél is nagyobb megtakarítást eredményezhet, hiszen 25-30 millió forint helyett körülbelül 20 millió forint a törlesztés teljes összege – számította ki a korábban a money.hu.

Trencsán Erika, a money.hu elemzője ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kedvező törlesztésű kölcsönök is hosszú időre elkötelezik a hitelfelvevőket, az igényléseket ezért mindig alaposan meg kell fontolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.