Tovább tart a balatoni hajózási főidény

Az első fél év utasforgalmi statisztikája azt mutatja, hogy a múlt évinél 3,5 százalékkal többen választották szabadidő-eltöltésként a balatoni hajózást.

2019. 07. 06. 16:27
A Balatonnál egyre többen áldoznak a vitorlás sportra
A Balatonnál egyre többen áldoznak a vitorlás sportra Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma reggel életbe lép a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) főidényi menetrendje, amelyből kiderül: a múlt évihez képest az idén egy héttel hosszabb lesz a hajózási főszezon.

Az első fél év utasforgalmi statisztikája azt mutatja, hogy a múlt évinél 3,5 százalékkal többen választották szabadidő-eltöltésként a balatoni hajózást: június 30-ig összesen 410 ezren váltottak jegyet a kikötői pénztáraknál, 141 ezer gépjárművet és 28 ezer kerékpárt szállítottak a szántódi és a tihanyi rév között ingázó kompok. A településeket összekötő menetrendi járatoknak az első fél évben 157 ezer, a séta- és programhajóknak 42 ezer utasa volt.

A ma kezdődő 58 napos főidényben a tó 21 kikötőjéből több mint négyezer alkalommal futnak ki a Bahart-hajók. A legkedveltebb útvonalon, a siófok–füred–tihanyin napi 12 alkalommal indul gyorshajó, Fonyód és Badacsony között pedig naponta 16 alkalommal vehető igénybe. A hét elején felavatott, első balatoni Kajak-Kenu Pontnál is megkezdődött a főszezon.

Mint megírtuk, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, összefogva a települési önkormányzatokkal, 595 millió forintos uniós támogatás felhasználásával ez évben hat balatoni üdülőhelyen építtet vízi sporteszközök, túrakajakok, kenuk, sárkányhajók tárolására és kölcsönzésére alkalmas túrapontot. Fonyódon már átadták az első vízisport-létesítményt, elkészült a keszthelyi és a szemesi is, az év végéig pedig Révfülöpön, Tihanyban, Siófokon is megépül a Kajak-Kenu Pont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.