Új befektetés a GB & Partnersnél

2019 októberében a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap 700 millió forintos befektetéssel részesedést szerzett az Asura Technologies-ban és ezzel a mesterséges-intelligencia- alapú videó analitikai szoftvereket fejlesztő cég is csatlakozik az alapkezelő portfóliójához. Az új befektetés kiválóan illeszkedik az Alapkezelő befektetési koncepciójába, melyben kiemelt szerepet szán a smart city megoldásokat fejlesztő vállalkozásoknak. Az Asura Technologies a befektetett tőkét nemzetközi piacépítési törekvéseinek támogatására és kutatás-fejlesztésre fogja fordítani.

2019. 10. 22. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új céggel bővül a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő által kezelt EXIM tőkealapok portfóliója. Az Asura Technologies ezzel olyan cégekhez csatlakozik, mint a Nanushka, a Jegymester vagy a RotaChrom, melyek a tőkealap-kezelő által biztosított tőke és folyamatos szakmai támogatás révén értek el jelentős nemzetközi sikereket.

A GB & Partners Tőkealap-kezelő több lépcsőben, összesen hétszáz millió forintot fektet a cégbe, melyet az Asura Technologies nemzetközi térnyerésének finanszírozására, illetve további szoftver megoldások fejlesztésére fordítja. Az Asura Technologies okos parkolási, forgalommenedzsment- illetve videó analitika-alapú biztonsági szoftvereivel teljes mértékben illeszkedik az Alapkezelő befektetési koncepciójába, miszerint portfóliójában fontos szerepet szán a smart city megoldásokat szállító vállalkozásoknak.

Az Asura Technologies 2017 márciusában alakult, mesterséges intelligencián alapuló, könnyen integrálható, kamerafüggetlen videóanalitikai rendszereket és rendszámfelismerő szoftvert fejleszt közlekedésbiztonsági, járműazonosítási és általános biztonságtechnikai alkalmazásokhoz. Kulcsrakész alkalmazásaik komolyabb programozást igénylő integráció nélkül illeszthetők új, vagy már működő rendszerekhez, így biztosítva a valóban okos, új generációs megoldások gyors és költséghatékony üzembe helyezését. A szoftver teljes egészében magyar tőkéből és magyar szakemberek munkájával jött létre.

A cég első fejlesztése, az Asura Recognition Unit (ARU) rendszámfelismerő rendszer a világ legrangosabb forgalomtechnikai kiállításán, az Intertraffic Amsterdam 2018-on tartott Innovation Awards–on hivatalos szakmai elismerést kapott, mint kiemelt termék, a már meglévő infrastruktúrát felhasználó „okos” alkalmazás.

További fejlesztéseik közé tartozik az Asura MMR járműfelismerési rendszer, ami videó stream alapján, valós időben azonosítja a megfigyelt gépjármű gyártmányát, típusát, színét és kategóriáját. Termékportfóliójukban fontos szerepe van még a mobil-rendszámfelismerő rendszernek, amely mozgó járműre szerelt kamerával olvas rendszámokat, illetve az ARU-hoz kapcsolódó beléptető- és digitális krétázási (digital chalking) moduloknak, melyek parkolási rendszerek automatizálásában játszanak kulcsszerepet.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő az Alap – Eximbankkal közösen kialakított – befektetési politikájának megfelelően mindig is fontosnak tartotta, hogy befektetéseivel olyan magyar vállalkozásoknak biztosítson fejlődési lehetőséget, amelyek az exportra helyezik a hangsúlyt. Az Asura Technologies az Alapkezelőnek ebben a törekvésében természetes partnere, hiszen azon túl, hogy innovatív termékeik magas hozzáadott értéket képviselnek célpiacaik számára és hogy árbevételük nagy részét az Egyesült Államokból, Ázsiából, valamint Nyugat-Európából kívánják előteremteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.