Újabb erősítést kapott a hazai ellátási lánc

A cégek és a Honvédelmi Irányító Törzsek képviselői között megtörtént a kapcsolatfelvétel, az egyeztetések konstruktív, segítőkész légkörben zajlottak, többet azonban nem lehet tudni erről.

2020. 03. 25. 21:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A honvédelmi akciócsoport megjelenésének részleteiről semmilyen konkrétum nem tudható, ami ilyen esetekben természetes, de nyilvánvaló, hogy a katonák segítő szándékkal vannak jelen a cégeknél, így az élelmiszerkereskedelemben is – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára annak kapcsán, hogy szerdán újabb négy áruházláncnál jelent meg és kezdett munkába a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport. Így az Auchan után immár a Tesco, Spar a Coop és a CBA üzletek esetében is megtörténtek az első lépések.

Vámos Györgytől megtudtuk: a cégek és a Honvédelmi Irányító Törzsek képviselői között megtörtént a kapcsolatfelvétel, az egyeztetések konstruktív, segítőkész légkörben zajlottak, többet azonban nem lehet tudni erről.

– A mostani lépéssel újabb segítségnyújtási lehetőség jelent meg az ország biztonságos élelmiszer ellátása érdekében. A kereskedelmi cégeknek immár közvetlenül elérhető egy újabb, hathatós segítség arra az esetre, ha olyan probléma merülne fel a mindennapi működés során, amit önerőből nehéz lenne megoldani, ezért külső közreműködés kell – mondta.

Úgy folytatta: szerdán a honvédelem képviselői feltételezhetően felmérték az aktuális helyzetet egy-egy vállalatnál, illetve, hogy milyen típusú segítség jöhet számításba a folyamatok biztosítására. Ennek része lehet egy állandó kapcsolattartás is, ami a leggyorsabb lépéseket teheti lehetővé. Mint mondta, elképzelhető, hogy például az áruszállítás, logisztika, munkaerőszervezés folyamataiban válik szükségessé segítségnyújtás.

– Lényegében bármilyen akadály esetén, amire az adott cég saját hatáskörben nehezen talál megoldást, a honvédelem segítségét is kérhetik – foglalta össze a főtitkár, felidézve példaként, hogy súlyos árvízi helyzetekben is a katonaság segített a védekezésben, a mostani járványhelyzetben hasonló a küldetésük. Hangsúlyozta, a fő szándék továbbra is az országos ellátási lánc, illetve az élelmiszer-alapellátás biztosítása még a legkisebb településeken is, olyan üzletláncok bevonásával, amelyek a legjelentősebb piaci súllyal bírnak, egyebek mellett komoly raktárbázisokkal is rendelkeznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.