Újabb japán beruházás kezdődik Kecskeméten

A Nissin Foods bővítése 320 magyar munkahelyet véd meg és húsz újat teremt.

Magyar Nemzet
2021. 04. 22. 16:35
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. április 22. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nissin Foods Kft. beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. április 22-én. A kecskeméti cég 4,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a városban, a japán tulajdonú élelmiszeripari vállalatnak a kapacitásbõvítéséhez a kormány félmilliárd forint készpénztámogatást biztosít. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kecskeméti Nissin Foods Kft. 4,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a városban, a japán tulajdonú élelmiszeripari vállalatnak a kapacitásbővítéséhez a kormány félmilliárd forint készpénztámogatást biztosít —jelentette be tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A fejlesztéssel a cég húsz százalékkal bővíti az instant tésztaleves gyártásának kapacitását, és háromszorosára a raktározási kapacitását. Szijjártó Péter a távirati iroda tudósítása szerint fontosnak nevezte, hogy a Nissin Foods bővítése 320 magyar munkahelyet véd meg és húsz újat teremt. A cég fejlesztése a magyar export növeléséhez is hozzájárul, hiszen a Kecskeméten előállított instant élelmiszerek kilencven százalékát a nemzetközi piacokon értékesítik.

Kitért arra, hogy a keleti nyitás politikájából a magyar gazdaság sokat profitált az elmúlt években. A japán cégek beruházásai folyamatosan hozzájárultak a magyar gazdaság dimenzióváltásához és technológiai színvonalának emeléséhez.

– A japán beruházók alkotják a 8. legnagyobb közösséget Magyarországon, 180 japán cég több mint harmincezer embernek ad munkát – ismertette a tárcavezető. Hozzátette: jelenleg nagyjából annyian dolgoznak hazánkban, mint a járványt megelőzően. Ebben a 147 ezer embert foglalkoztató élelmiszeriparnak is jelentős szerepe van: az ágazat tavaly nyolc százalékkal növelte a teljesítményét, az exportját 13 százalékkal, a legtöbb beruházást az ágazatban segítettek létrehozni.

Aja Kurata, a Nissin Foods Kft. igazgatója elmondta: a fejlesztés nagyjából 12 millió eurót tesz ki, ebből új gyártó- és raktáregységet építenek Kecskeméten, illetve új termékek bevezetését is tervezik. A jövőben további kecskeméti bővítést is terveznek. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere hangsúlyozta: a tokiói székhelyű vállalat kecskeméti telephelyén minőségi termékeket gyártanak. – Az alföldi városban számos beruházás valósult meg, a város mezőgazdasága és élelmiszeripara mindig az élvonalba tartozott – emelte ki.

Stratégiai együttműködés

– A kormány és a Jász-Plasztik Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött, a jászberényi cég a 89. vállalat, amellyel a kabinet ilyen formában is együttműködik – mondta tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. A tárcavezető rámutatott: az újranyitáshoz, a gazdaság felpörgetéséhez nélkülözhetetlenek a magyar vállalatok, amelyek elkötelezettek és a nehéz időkben is megőrzik a munkahelyeket, újakat hoznak létre, fejlesztésekkel erősítik pozícióikat az európai és globális piacokon. A Jász-Plasztiknak több európai helyszínen van gyártó- és telephelye, emellett beszállítója nagy elismert multinacionális vállalatoknak, közöttük a Volkswagen-csoportnak és a Samsungnak. A cég csoportszinten hatezer embernek ad munkát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.